Home CultuurIn Beeld In Beeld: Campusrun 2016

In Beeld: Campusrun 2016

door Redactie

Afgelopen woensdagmiddag konden studenten zich rot rennen op de campus van de RU tijdens de derde editie van de Campusrun. Het vier kilometer lange parkoers van het hardloopevenement, dat is georganiseerd door asap, ‘t Haasje en de NSSR, werd door ruim honderd hardlopende studenten afgelegd. ANS trok haar sportschoenen aan en liep mee met de hardloopwedstrijd.

Tekst: Tom Plaum
Foto’s: Ruud Rijkers

 MG 8506Op een zonnige namiddag maken studenten met hardloopbloed zich klaar op het Erasmusplein om deel te nemen aan de derde editie van de Campusrun. Het materiaal wordt voordat de wedstrijd begint nog eerst grondig gecheckt.

 MG 8519Nog voordat er één meter is gelopen moeten de lopers zich inspannen bij de warming-up. De spiertjes worden warmgemaakt, voordat het vier kilometer lange parkoers dat over de campus loopt, wordt afgelegd.

 MG 8567De gefocuste blikken van de deelnemers zijn gericht op de startklok om zo snel mogelijk weg te kunnen zijn. De winnaar van de Campusrun wacht eeuwige roem en een mooie beker.

 MG 8585De route die de deelnemers afleggen leidt hen over de hele campus. Eerst wordt er om het Gymnasion en het Huygensgebouw heen gerend, om vervolgens door het Gymnasion terug te rennen naar het Erasmusplein. Daarna wordt een tweede lus afgelegd rondom de gebouwen aan de Thomas van Aquinostraat en het Grotiusgebouw. De finish is weer op het Erasmusplein. Ook is er een sprintevenement van 100 meter.

 MG 8624Sommige hardlopers zijn gebrand om een goede tijd neer te zetten, andere lopen vooral voor de lol mee. Deze deelnemer behoort tot de laatste categorie en heeft halverwege het parkoers de energie om te lachen naar het vogeltje.

 MG 8630Vier kilometer rennend afleggen lijkt een peulenschil, maar niets is minder waar. Afgepeigerd komen de studenten één voor één over de finish gedruppeld.

 MG 8778Terwijl de hardlopers langzaamaan finishen, wordt er zorgvuldig een hapje voorbereid. Of het verstandig is om een heet stokje kipsaté na een fikse inspanning gelijk naar binnen te werken is een andere vraag.

 MG 8818Uiteindelijk weet Thomas Doesburg als snelste het parkoers af te leggen in een rappe tijd. In 13:32 liep hij het rondje over de campus. Bij de dames is Marleen Meij is de snelste. Zij kwam in een tijd van 15:24 als eerste vrouw over de streep. Beide atleten gaan met de beker en eeuwige roem naar huis. Bij het sprintevenement leggen Dominic Koster en Maud Holzmann als snelste de honderd meter af.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen