Home CultuurIn Beeld In Beeld: Campusrun 2019

In Beeld: Campusrun 2019

door Redactie

Woensdagavond vond de jaarlijkse campusrun weer plaats. 117 studenten renden zich rot tijdens de wedstrijd die georganiseerd werd door de NSSR, hardloopvereniging ‘t Haasje en studentenpartij asap. ANS volgde de lopers tijdens de route van vier kilometer over de campus. 

Tekst en foto’s: Irene Wilde

campusrun1 750xTien minuten voor aanvang van de wedstrijd schrijven de laatste lopers zich nog snel in bij de wedstrijdtafel.

campusrun2 750xVoor de lopers kunnen beginnen, moet er natuurlijk eerst gerekt en gestrekt worden. 

campusrun3 750xHet startschot klinkt, RU’tje staat langs de lijn om aan te moedigen en de fanatieke sporters stellen nog snel hun klokje in. De wedstrijd kan beginnen. 

campusrun4 750xDe route is iets anders dan voorgaande jaren: in plaats van een rondje om het Grotiusgebouw, loopt het parcours dit jaar langs het nieuwe Berchmanianumgebouw en door de bossen. 

campusrun5 750xNa de bouwput van het Maria Montessorigebouw zetten de lopers nog een keer aan om er een laatste sprintje uit te slepen. 

campusrun6 750xDe studenten die niet meedoen, staan langs de kant om hun studiegenoten aan te moedigen. 

campusrun7 750xNiet alleen studenten komen belangstellend kijken. 

campusrun8 750xTerwijl de DJ al begint met het draaien van plaatsje voor het eindfeest, bereiken de laatste lopers de finish. 

campusrun9 750xDoor een chip aan de schoenen van de lopers, kunnen ze meteen bij binnenkomst hun gelopen tijd zien. Winnaar van de Campusrun 2019 is student Joost van Wijngaarden die de afstand van vier kilometer binnen een tijd van 13 minuten en 41 seconden aflegde.  

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen