Home CultuurIn Beeld In Beeld: herdenking slachtoffers Parijs

In Beeld: herdenking slachtoffers Parijs

door Redactie

Vandaag stond de Radboud Universiteit (RU) stil bij de slachtoffers van de aanslagen in Parijs van afgelopen vrijdag. Op verschillende plekken op de campus werd medeleven getoond met de nabestaanden. Om 12 uur werd een minuut stilte gehouden en over de hele universiteit hangt de RU-vlag halfstok.

Tekst: Tom Plaum
Foto’s: Bas van Woerkum

IMG 1127
Iets voor 12 uur verzamelt een groep studenten zich voor het Erasmusplein. Onder de aanwezigen zijn vooral Franse studenten, die kaarsjes aansteken ter nagedachtenis van de slachtoffers in Parijs.

IMG 1129
De Franse Quentin, student Communicatie- en Informatiewetenschappen, staat met zijn vrienden rondom de kaarsen te rouwen. ‘Op dit moment zijn onze gedachten bij de slachtoffers van de aanslagen. We gaan deze week veel tijd met elkaar doorbrengen, om elkaar te steunen.’

IMG 1130
Om twaalf uur is het stil op het Erasmusplein.

IMG 1132
Quentin vindt het mooi dat de Fransen steun krijgen over de hele wereld. ‘Het helpt ons zeker, het is fijn dat iedereen onze pijn deelt.’ De RU herdenkt de slachtoffers door de vlag halfstok te hangen, al werkt de wind niet altijd goed mee.

IMG 1140
In de Studentenkerk was tegelijkertijd een kleine bijeenkomst met belangstellenden, waar kaarsjes werden opgestoken en inspirerende teksten uit de Koran en van Martin Luther King jr. werden voorgelezen. Tijdens deze herdenking waren mensen van allerlei geloven aanwezig. Froulien Smit, studentenpastor, wil graag benadrukken dat in gezamenlijkheid de slachtoffers van niet alleen de aanslagen in Parijs, maar van al het terreurgeweld in de wereld, worden herdacht. De hele week kunnen er kaarsjes worden opgestoken in de Studentenkerk om steun te betuigen en de slachtoffers te herdenken. 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen