Home CultuurIn Beeld In Beeld: Jubileum Radboud Sportcentrum

In Beeld: Jubileum Radboud Sportcentrum

door Redactie

Al vijftig jaar lang kunnen studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit terecht op de campus om lekker te sporten. Dit weekend viert het Radboud Sportcentrum (RSC) haar gouden jubileum met verschillende activiteiten. Op vrijdag gingen de festiviteiten van start. ANS zette haar sportieve feesthoedje op en zag hoe het feestje voor de verjaardag van het RSC begon.

Tekst: Tom Plaum
Foto’s: Melis Ulubas

podiumRUtjeDe hal van het RSC is goed gevuld met medewerkers van het Sportcentrum, studenten en andere belangstellenden, die maar al te graag bij het sportieve feestje aanwezig willen zijn. Het jubileumweekend gaat van start met een officiële opening, waar onder andere Rob Cuppen, directeur van het RSC, zijn zegje doet over wat het Sportcentrum betekent voor de RU en voor Nijmegen. Natuurlijk mag RU’tje, de mascotte van het RSC, ook niet bij het feestje ontbreken. De vrolijke uil is sfeermaker op de opening.

 

 DoekenactTussen de dankbetuigingen door zijn er twee acts die de nodige belangstelling trekken. De eerste act is een Tissu-act, uitgevoerd door Hanka Venselaar, oud-student aan de RU en docent paaldansen aan het RSC. Op James Bond-muziek doet zij op enkele meters boven de grond trucjes tussen de lakens, waar menig student nog wat van kan leren. Het publiek en studenten die voorbij gaan blijven vol aandacht kijken naar Venselaar, die aan het einde van haar act een luid applaus in ontvangst mag nemen.

DansenDe tweede act van de middag is een dansact, uitgevoerd door Fiorella Veneruso en Puck Schep. Veneruso is danslerares aan het RSC en geeft les aan Schep. Feestelijk beginnen ze aan hun choreografie, met het knallen van twee gouden confettikanonnen. Een paar mensen in het publiek krijgen de volle laag en lopen gedurende de opening nog met gouden glitters in het haar rond. Desondanks weten de dames een mooie dansact uit te voeren, met elementen uit de moderne dans en klassiek ballet.

Body MindNa de opening en alle praatjes krijgt het publiek een rondleiding door de nieuwe zalen van het RSC onder leiding van verschillende medewerkers van het Sportcentrum. In de zomervakantie is het Sportcentrum namelijk flink onder handen genomen en zijn er verschillende zalen verbouwd. Rob Gijsberts is een van de gidsen van vandaag. ‘Ik heb een heel papiertje met tekst bij me, maar die negeer ik lekker’, vertelt hij nuchter. Over de nieuwe Body & Mindruimte, geschikt voor onder andere yoga- en pilateslessen, is hij vrij kort: ‘Hier is niet veel te zien, behalve dat het een mooie zaal is.’ Daar valt geen speld tussen te krijgen. 

SportcaféNaast de Body & Mindruimte ligt het Sportcafé, voor veel studenten een bekende plek. Ook deze heeft een nieuw jasje aangemeten gekregen en ziet er strak en modern uit. De grootste verandering aan het café is de bar. Deze heeft een compleet andere plek gekregen dan in het oude Sportcafé.

Multizaal‘Voor de zomervakantie zou ik op deze plek enkele meters naar beneden zijn gevallen’, legt Gijsberts lachend uit. Dat klopt als een bus, want de nieuwe multizaal, op de eerste verdieping, bestond een paar maanden geleden nog niet. In de grote sportzaal op de begane grond is op 3,5 meter een extra vloer ingelegd, waardoor deze multizaal ontstond. Op de benedenverdieping is de oude zaal opgedeeld in de Spinningzaal en extra ruimte voor de Fitnesszaal. 

SpinningDe Spinningruimte heeft een geheel nieuwe plek gekregen op de begane grond van het RSC. De zaal is groter dan zijn voorganger, heeft meer sfeerverlichting en heeft podia. Nu kan de Spinningleraar makkelijker in 33 paar ogen kijken, als bij de spinners langzaamaan het licht uitgaat.

FitnessruimteDe laatste plaats, die Gijsberts laat zien, is het nieuwe gedeelte van de Fitnesszaal, die vooral gericht is op de prestatiesporter. ‘Dit gedeelte is erbij gemaakt om vooral, de oranje zaal en de benedenverdieping van de Fitnesszaal, te ontluchten’, legt de gids uit. Niet iedere fitboy- en girl heeft de weg naar boven gevonden. ‘Sommige sporters zijn erg conservatief en blijven op hun eigen vertrouwde plekje beneden sporten.’ Dat is jammer, want de nieuwe hoek ziet er gelikt uit, net als alle andere nieuwe ruimtes van het verbouwde RSC. Voorlopig kan het Sportcentrum vooruit met de renovaties. ANS wil het RSC van harte feliciteren met het gouden jubileum en wenst het Sportcentrum veel geluk toe in de toekomst.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter