Home CultuurIn Beeld In Beeld: Nederlands Studenten Kampioenschap Traplopen

In Beeld: Nederlands Studenten Kampioenschap Traplopen

door Redactie

Afgelopen vrijdagavond vond de 10e editie van het Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK) Trappenloop plaats in het Erasmusgebouw in Nijmegen. Meestal pakken studenten al de lift als ze meer dan twee verdiepingen moeten beklimmen. Bij dit kampioenschap gingen enkele lopers de volledige twintig verdiepingen omhoog. De skylounge was de limit.

Tekst: Tijs Sikma
Foto’s: Noor de Kort

Uitrusten

In de lobby van het Erasmusgebouw konden de hardloopfanaten zich inschrijven, zich voorbereiden en op de hoogte blijven van de rentijden. 

BochtDe bochten in het Erasmusgebouw zijn scherp. Een fysieke confrontatie met een bekertje chocolademelk kwam soms erg dichtbij.

VanBoven

Om als publiek de wedstrijd goed te kunnen volgen, was een sport op zich. Bij het kampioenschap deden hardlopers mee op verschillende niveaus. 

Blauw

De trappen oprennen van het Erasmusgebouw, lijkt makkelijk als je naar deze foto kijkt. 

Mascotte

Niet de haas, maar de wortel – winterpeen Pien Peen – is de mascotte van NSAV ‘t Haasje. Ik verzin dit niet. Haas-tige spoed is zelden goed, maar bij een hardloopwedstrijd wel zo handig.

Podium20

De winnaars van de NSK 10 verdiepingen staan hierboven te grijnzen op het podium in het Sportcafé. Andrej Sarnatskiy, Rafael Bouts en Joost van Wijngaarden werden respectievelijk eerste, tweede en derde in deze categorie. Bij de vrouwen waren dit Wietske Brouwer, Doortje Swaters en Dunja van der Velde. De medailles mochten ze mee naar huis nemen, de prijzen in de prijzenkast bleven gewoon staan.  

Het illustere ‘M&M & M&M’-duo werd eerste bij de estafetteloop van de 20 etages. Kamiel Jacobs behaalde de eerste plek bij de 20 etages-loop. Charlotte Lenting ging hier bij de vrouwen met de eerste plek vandoor. Op de duoloop wonnen Rafael Bouts en Kiki van Bergen en Henegouwen. Het volledige overzicht van de uitslagen is hier te vinden.

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen