Home CultuurIn Beeld In beeld: Radboud Rocks 2016

In beeld: Radboud Rocks 2016

door Redactie

Gisteren vierde de Radboud Universiteit haar 93e geboortedag tijdens de Dies Natalis. In de middag vonden de plechtigheden plaats in de Stevenskerk, zoals het instellen van de nieuwe rector magnificus Han van Krieken. Daarna verplaatste het feest naar de campus van de universiteit, waar het festival Radboud Rocks werd gehouden. ANS pakte een biertje op het Erasmusplein en proostte op de verjaardag van de RU.

Tekst: Tom Plaum
Foto’s: Sven Nijhof

IMG 9697Veel studenten en medewerkers aan de RU hebben de weg naar het Erasmusplein weten te vinden. Daar en op het Pieter Bondamplein zijn twee podia opgebouwd, waar verschillende artiesten als Jett Rebel, Gallowstreet en The Sore Losers komen optreden. 

IMG 9668

Wat is een festival zonder bier? Op verschillende plekken rondom de podia stond de tap wagenwijd open voor degene die zich altijd had willen bezatten op het universiteitsterrein.

IMG 9711

Een van de topacts van Radboud Rocks was de brassband Gallowstreet. Dit Amsterdams orkest van blazers en percussieleden speelden de pannen van het dak.

IMG 9808

Vanaf half 10 kwam Kees van Hondt ten tonele op het podium op het Pieter Bondamplein. Deze muzikant staat voor ‘Kwalitatief Hoogstaande Flauwekul voor de Intelligente Onbenul.’ Veel studenten kunnen zich wel in dit motto vinden.

IMG 9802

 

 

 

 

 

 Degene die zich te serieus voelden voor de flauwekul van Kees de Hondt konden terecht op het Erasmusplein voor de grootste naam op Radboud Rocks: Jett Rebel. Deze artiest gaf een goed muzikaal tegenwicht aan zijn minder serieuze collega.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen