Home CultuurIn Beeld In Beeld: Sportsnight 2017

In Beeld: Sportsnight 2017

door Redactie

Afgelopen dinsdagavond en -nacht werd het Radboud Sportcentrum (RSC) in het donker gehuld voor de Radboud Sportsnight 2017. De Nijmeegse Studenten Sportraad (NSSR) deed in verschillende sportzalen het licht uit en de blacklights aan. 22 teams namen het in verschillende sporten tegen elkaar op in een glow-in-the-dark-setting. ANS versierde zichzelf met een paar glowsticks, werkte zich in het zweet en zag oplichtende studenten over het speelveld vliegen.

Tekst: Tom Plaum
Foto’s: Ted van Aanholt

PaaldansenTerwijl de laatste sporters Sporthal 2 van het RSC binnendruppelen, is de openingsact al in volle gang. De dames van paaldansvereniging Lasya bijten het spits af voor de Sportsnight 2017. De deelnemende studenten, gehuld in neonverf en reflecterend tape, kijken aandachtig naar de sterke, lenige dames in de paal.

Warming UpNadat de paal van de verhoging is gehaald, is het tijd voor de warming-up. Onder het gedreun van Work Bitch en Scream and Shout zwieren en springen de sporters hun lichamen warm. Enkele studenten zijn iets te enthousiast en slaan hun buurman in het gezicht. Gelukkig vallen er verder geen gewonden.

Supersmash Boss BrawlDe spieren zijn los en warm, het sporten kan beginnen. In de sportzalen kan je terecht voor de klassieke balsporten, zoals handbal en basketbal. Ook zijn er in het programma een paar vreemde eenden in de bijt. E-sportvereniging Dorans heeft een van de vergaderzalen omgetoverd tot arena voor het spel Super Smash Bros. Brawl. Voor sommige studenten  roept het spel nostalgische gevoelens op, dus wordt er geruzied over wie met welk karakter mag spelen. ‘Ik wil Yoshi zijn!’, wordt er geroepen. Het spel brengt het kind in de sporters naar boven, want als het spel voorbij is plagen ze hun tegenstanders met een klassieke en zeurende ‘Wij hebben gewonnen!’.

WandklimmenTussen Sporthal 1 en de squashvelden wanen de sporters zich voor eventjes een alpinist door zo snel mogelijk een wandklimmuur te trotseren. Enkele leden van de Nijmeegse Studenten Alpen Club houden een oogje in het zeil. Gelukkig gaat dat prima, want het plafondlicht brandt vol. Van glow-in-the-dark-wandklimmen is dus geen sprake, maar dat maakt de sporters niet minder fanatiek. Winnen is voor velen toch nog het hoofddoel van het toernooi.

Frisbee grootWie dacht dat frisbeeën alleen iets is voor in het park of voor op het strand heeft het mis. In Sporthal 1 ligt een frisbeeveld uitgestippeld op de betonnen vloer. Het doel is om de frisbee zo snel mogelijk naar de andere kant te krijgen door middel van goed teamspel. Een beetje duwen en licht fysiek geweld dragen ook bij aan de overwinning.

UnihockeyIn een van de multizalen op de eerste verdieping gaat het er bij unihockey hard aan toe. De twee teams zijn bloedfanatiek en kieperen in hun drang om te scoren menigmaal de boarding omver. Een team probeert de tegenstander met spreekkoren te intimideren. Tevergeefs, want het krijgt een goal tegen. Ook binnen het team zelf is er over een weer commentaar: ‘Ja hoor, ik word gewisseld en we hebben gelijk een goal tegen!’

SchermenNaast de drukke unihockeyzaal is het rustig bij het schermen. Deze ronde heeft de schermvereniging Don Quichote even geen teams over de vloer. Om zichzelf bezig te houden pakken twee leden het degen op en spelen tegen elkaar. Als het masker eenmaal is opgezet, gaan de twee gedreven tekeer. Het is een imposant schouwspel, waar jammer genoeg niet meer mensen van kunnen genieten.

BeerpongEen sportevenement voor studenten is natuurlijk niet compleet zonder een beerpongtoernooi. In Multizaal 1 gooien teams gele pingpongballetjes over een tafeltennistafel naar andermans bekers. Helaas zijn deze bekers niet gevuld met bier, waardoor de druk om raak te gooien net iets minder hoog is.

Mission ImpossibleIn Multizaal 2 naast de Spinningzaal waan je je even in een actiefilm bij het spel Mission Impossible. Tussen een paar palen zijn allerlei draden gespannen die laserstralen voorstellen die de duurste juwelen moeten beschermen. Gelukkig zijn deze vlassige stralen een stuk flexibeler en blijft het aanraken zonder gevolgen, want de touwen worden eerder wel dan niet aangeraakt door de deelnemers. Dat maakt het spel er echter niet minder leuk op.WinnaarsUiteindelijk wordt er na acht rondes sporten in het donker een winnaar gekozen. Om half 3 krijgt het team ‘SjoertyPloertyPartyBoySquad’ te horen dat zij de grote winnaars zijn van deze editie van Radboud Sportsnight. In zeven rondes trokken ze aan het langste eind en in een ronde speelden ze gelijk. Als prijs mogen de teamleden genieten van een avondje MysticGolf bij Laserquest Nijmegen. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen