Home Cultuur In Beeld: Stukafest 2020

In Beeld: Stukafest 2020

door Vincent Veerbeek

Tijdens de twintigste editie van Stukafest werden afgelopen woensdag twintig Nijmeegse studentenkamers voor één avond omgetoverd tot podia voor muziek, cabaret en literatuur. ANS stapte op de fiets om een kijkje te nemen bij drie studentenhuizen en bezocht het eindfeest in Waalhalla.


Ronde 1 – Sietse Remmers

Actrice Sietse Remmers mag dan vooral bekend zijn van grote series als Goede Tijden, Slechte Tijden en Spangas, haar optreden voor Stukafest is stukken intiemer. In een sober verlicht kamertje in Nijmegen-Oost kruipt ze in de huid van een vrouw wiens man concentratiekamp Treblinka ontwierp.


Ronde 2 – Vlamousse

Waar het Melkhuis, de uitvalsbasis van Corpsdispuut ter Sociëteit de Gong, normaal gesproken toneel is voor intellectuele debatten, gaat het er vanavond iets minder verfijnd aan toe. Cabaret-duo Vlamousse maakt grappen over een breed scala aan onderwerpen. Van de Nederlandse omgang met het koloniale verleden tot de geur van genitaliën.


Ronde 3 – The Max Meser Group

Dat Stukafest ook dit jaar een gevarieerd programma had mag duidelijk zijn. Van cabaret gepresenteerd in een opblaasbaar penispak naar indie-rock: de overgang is soms groot. In een kelder aan de Oranjesingel speelt The Max Meser Group op maximaal volume nummers als Feeling Better en Catch the Season.


Eindfeest Waalhalla

Ook tijdens het eindfeest bij Waalhalla kan cultuurminnend Nijmegen genieten van een aantal acts. De Literaire Boyband bijt het spits af met een semi-ironisch optreden vol gesynchroniseerde danspasjes en pseudo-intellectuele nummers over baby’s en de ‘Adriaan van Dis-cotheek’.

Net als voorgaande jaren is er op het eindfeest ook een knutselhoek voor degenen die na een avond volle creatieve uitspatting zelf hun inspiratie de vrije loop willen laten met sokken en viltstiften.

Tot diep in de nacht verzorgen dj’s muziek voor een select gezelschap feestvierders dat het jubileum van Stukafest tot het einde meeviert.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen