Home CultuurIn Beeld In Beeld: University Unplugged

In Beeld: University Unplugged

door Redactie

Afgelopen maandagavond organiseerde Cultuur op de Campus het evenement University Unplugged. Tijdens dit open podium konden studenten hun talenten laten zien in een huiskamersetting. De Skylounge werd hiervoor omgetetoverd tot podium. ANS pakte de lift en luisterde naar de zang- en tokkelkunsten van verschillende studenten.

Tekst: Tom Plaum
Foto’s: Sven Nijhof

IMG 9091 De naam van het evenement zegt het al: tijdens University Unplugged wordt alle muziek gespeeld zonder geluidsversterkers. Akoestische (bas)gitaren, het keyboard en zelfs een saxofoon passeren de revue, zoals hier bij het duo Krisna en Lotte.

IMG 9083

‘Bij akoestische muziek past een huiskamersetting. Daarom hebben we gekozen om University Unplugged dit keer te organiseren in de Skylounge’, legt Myrte van Hilten, voorzitter van de muziekcommissie van Cultuur op de Campus, uit. ‘De locatie past goed bij het concept, want het is vrij kleinschalig en intiem.’ Het publiek kruipt lekker dicht bij elkaar en luistert aandachtig naar de optredens met een hapje en een drankje

IMG 9075

In totaal deden tien acts mee aan het open podium. Het duo Los Monos Allegres, dat De Gekke Apen betekent, willen graag plezier maken met het zingen. Ze zoeken de interactie met het publiek, dat daar een beetje onwennig op reageert. Zachtjes wordt er op aanmoediging van het duo meegezongen en geklapt met ‘The Lion sleeps Tonight’. 

IMG 9098

Naast akoestische optredens is er ruimte voor literatuur. Milan Stawicki draagt een eigen geschreven column voor, genaamd ‘De Tornado’. In het verhaal vertelt hij over zijn ervaringen met het verliefd worden op een mooie meid en het gedumpt worden door dezelfde schoonheid. Het publiek is duidelijk geraakt door de voordracht.

IMG 9105

Niet alleen studenten namen deel aan University Unplugged. Ydo Ehlers is medewerker van de RU en waagde zich tussen het akoestische studentengeweld met het zingen en spelen van typische singer-songwriterliedjes.

IMG 9126

De act die met meest opviel was de band Penguin Lulu. De groep, waarvan de mannelijke leden brillen droegen die je alleen tegenkomt in de bioscoop, zorgde voor kippenvel onder de toeschouwers met funky saxofoonklanken.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen