Home CultuurIn Beeld In Beeld: Vierdaagsefeesten 2019

In Beeld: Vierdaagsefeesten 2019

door Redactie

‘Vier dagen lopen, zeven dagen feesten’, zo luidt het motto van de Nijmeegse Vierdaagse. In werkelijkheid duurt de transformatie van de stad echter bijna twee weken. ANS trok erop uit om het spektakel van begin tot einde vast te leggen.

Tekst en foto’s: Vincent Veerbeek

1 Faberplein 2019 07 09

Ruim een week voor de eerste lopers het spits afbijten begint de Vierdaagsekoorts langzaam op te lopen. Ook het Faberplein wordt al vroeg volgebouwd.

2. Waalkade 2019 07 10 1

Aan weerszijde van de Waal wordt de woensdag voordat de feesten losbarsten hard gewerkt, zo ook op de waalkade. De laatste bestrating ligt er amper in en de opbouwwerkzaamheden voor de zomerfeesten beginnen al. 

3. via gladiola

Niet alleen de organisatie van de Vierdaagse is er vroeg bij met opbouwen. Ook omwonenden van de Sint Anna hebben een week voordat hun straat tijdens de intocht wordt omgetoverd tot de Via Gladiola hun voorbereidingen al getroffen.

4 Waalbrug 2019 07 16

Dat het lopen en de feesten nooit ver van elkaar verwijderd zijn, wordt op de eerste wandeldag goed duidelijk bij de Waalbrug.

5 Roze Woensdag ThomTom 2019 07 17

Extra groot feest is het op Roze Woensdag bij gaybar ThomTom. Hier wordt onder andere een dragshow georganiseerd waar later op de avond ook D66-fractievoorzitter Rob Jetten te gast is .

6 Heumensoord 2019 07 18

Ook de militairen kunnen tot aan de laatste meters rekenen op steun van supporters langs de kant.

7. Eiland 2019 07 16 2

Aan de andere kant van de Waal is het overdag vooral feest voor de jongste Nijmegenaren met sport, spel en suikerspinnen.

8.Groesbeek 2019 07 18 3

Op donderdag is ook in Groesbeek jong en oud uitgelopen om de wandelaars aan te moedigen. De sfeer mag dan anders zijn buiten de drukke stad, het Vierdaagsegevoel is zeker aanwezig.
 

9. Via Gladiola Sint Anna 2019 07 19

Terwijl de wandelaars de laatste meters afleggen bereikt het feest langs de Sint Anna een hoogtepunt. Rijen breed en huizenhoog  staan toeschouwers langs de kant.

10 Ramblas 2019 07 20

Terwijl Nijmegen haar roes uitslaapt, is de DAR  op zaterdagochtend al vroeg in de weer om de laatste rotzooi op te ruimen. Al om acht uur is de Ramblas bijna helemaal verdwenen. De komende dagen zal het gewone leven geleidelijk weer op gang komen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen