Home Cultuur Toekomstscenario’s Waalkade bekend

Toekomstscenario’s Waalkade bekend

door Redactie

Vandaag kwam de gemeente Nijmegen met drie mogelijk scenario’s om de Waalkade nieuw leven in te blazen. Vanaf juni konden de inwoners van de stad ideeën en suggesties insturen naar de gemeente over de toekomst van de Waalkade. Uiteindelijk zijn daar drie plannen uitgekomen.

Groen moet je doen
In het eerste scenario ‘Natuurlijke vrijplaats aan de Waal’ staan ontmoeting, groen en duurzaamheid centraal. Doorgaand verkeer voor auto en bus is er niet en er is ruimte voor kleinschalige evenementen. De bedoeling is dat er paviljoens komen waar je iets kunt eten en drinken of iets kan kopen. Het wordt volgens het scenario een groene vrijplaats waar de Nijmegenaren kunnen afspreken tussen de wilderige beplanting, met loungeplekken langs het water.

Sporten is gezond
Het tweede plan ziet er compleet anders uit. Daar ligt de nadruk op gezondheid en beweging. ‘Waalkade gezond in beweging’ staat vol met plannen om van de Waalkade een sportcentrum te maken. Een beachvolleybalveld, een drijvend zwembad en fitnesstoestellen worden gerealiseerd en in de winter is er plek voor een schaatsbaantje. Ook in dit scenario heeft de auto geen plek, de kade wordt onderdeel van een fiets- en loopnetwerk van de stad. Verder wordt een markthal gerealiseerd met biologische producten en horeca die in dit thema passen.

Fissa in Nimma
De keuze is reuze als het gaat om de plannen, want het derde scenario focust zich op evenementen op de Waalkade. Volgens ‘Bruisende Waalkade’ moet de kade langs de rivier hét evenemententerrein worden van Nijmegen. Grote evenementen kunnen op de nieuwe kade worden gerealiseerd. Verder wordt het een vlak, flexibel in te richten terrein, waardoor er ook kleinere festiviteiten kunnen plaatsvinden. Net als in de andere plannen wordt het autoverkeer geweerd.

Door middel van een enquête kan je vanaf vandaag tot en met 15 november je mening geven over de drie scenario’s. De gemeenteraad neemt begin volgend jaar de beslissing welke van de drie secnario’s zal worden gerealiseerd.  .

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen