Home Geen categorie Leo Tuinders: Dilemma’s

Leo Tuinders: Dilemma’s

door Redactie

Columnisten horen grote thema’s eigenlijk niet te schuwen. Leo doet dat wel. Soms is het namelijk ook goed om ergens eens geen mening over te hebben. Hij heeft het dus over de kleine gebeurtenissen: de kleine geneugten en ergernissen des levens.

Ik heb een vriendin, maar volgens mij hebben meerdere vrouwen er een handje van, die mij op het moment dat het gesprek dood lijkt te bloeden een volstrekt irrationeel dilemma presenteert. De kans dat ik ooit in de door haar geschetste situatie terechtkom, is nihil. En dan móet ik van haar kiezen. Om haar ter wille te zijn, analyseer ik het dilemma en maak vervolgens een in mijn ogen logische keuze. En dan krijgen we ruzie. Altijd. Een voorbeeld.

‘Oké, stel dat je een vrouw bent. En je gaat naar een gala, maar je hebt nog geen jurk. En stel dat alles je staat, wat voor jurk zou je dan aantrekken?’ ‘Dit slaat nergens op.’ ‘Doe nou gewoon mee! Wat zou je aantrekken?’ ‘De goedkoopste jurk.’ ‘Nee, geld speelt geen rol, daar hoef je niet op te letten.’ ‘De goedkoopste jurk. Eentje die van een vuilniszak is gemaakt. Een vuilniszak met een paar gaten erin.’ ‘Wat is dit voor onzin?’ ‘Alles staat me toch? Dat zei je net. Een vuilniszak dus ook. Dan trek ik een vuilniszak aan. Lekker makkelijk.’ ‘Een jurk die gemaakt is van een vuilniszak is hartstikke lelijk.’ ‘Ja, maar dat is wat anders. Dan zeggen de mensen waarschijnlijk: “wat een lelijke jurk heeft zij aan zeg. Maar toch staat hij haar goed!”‘ ‘Doe nou even serieus, zeg.’ ‘Hoor eens, ik moet me van je voorstellen dat ik een vrouw ben, en dan moet ík serieus doen?’ ‘Kies gewoon iets anders, iets normaals.’ ‘Een hotdogkraam.’ ‘Een hotdogkraam?’ ‘Ja, ik zou een hotdogkraam aantrekken. Dat is hartstikke slim, want hij zou me staan en ik zou er nog geld aan verdienen ook. Dan zou ik rondlopen op dat gala en mensen hotdogs verkopen voor een zacht prijsje. Reken maar dat je jezelf populair maakt op zo’n gala, hoor. Daarbij is de hotdog een ondergewaardeerde snack. Krijgt veel te weinig aandacht in Nederland, daar moet verandering in komen. Ik zou wel een kraam aantrekken met een beetje comfortabele banden, anders gaat het zo striemen in je nek natuurlijk. Probeer maar eens een hele avond met een hotdogkraam op je rug te lopen. Hartstikke zwaar. Grote kans dat je een hernia oploopt. Maar ik heb toch geld genoeg volgens jou, dus over operaties of eigen risico hoef ik me ook geen zorgen te maken.’ ‘Ik ga naar huis.’

Ze staat op. ‘Ik vond het gezellig.’

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen