Home Hoe gaat het écht met je?

Hoe gaat het écht met je?

door Jochem Bodewes
Hoe gaat het écht met je?


Wat zou jij antwoorden als iemand je deze vraag nu zou stellen? Studeren en werken in deze corona-tijd is anders dan anders en dit kan een impact op je hebben. Waarvan je misschien dacht dat het ‘de tijd van je leven’ zou moeten zijn, betekent het nu wellicht veel tijd alleen op je kamer doorbrengen. Of op je kamer achter je laptop colleges volgen, terwijl je hier liever voor naar de campus zou gaan. Misschien merk je dat je je de laatste tijd meer gespannen bent, je gedachtes hebt die je angstig maken of sneller geïrriteerd bent. Misschien heb je meer behoefte aan contact dan mogelijk is. Integratieve counseling is een mogelijke manier om hier aandacht aan te besteden.

Integratieve counseling is een kortdurende, oplossingsgerichte vorm van begeleiding. Deze vorm van begeleiding gaat ervan uit dat je als mens een uniek geheel bent van verschillende met elkaar samenhangende aspecten:

  • Fysiek: alles wat je aan de buitenkant ziet, dus onder andere je gedrag, je gezondheid en je leefomstandigheden
  • Mentaal: Je gedachtes en hoe je je van daaruit gedraagt in het contact met de ander
  • Sociaal-emotioneel: Hoe je jezelf voelt en hoe je je van daaruit gedraagt in het contact met de ander

Deze aspecten komen op een voor jou unieke manier tot uiting in je gedrag, waarmee je contact maakt met je omgeving.

Binnen integratieve counseling onderzoek jij jouw denken en gedrag. In de begeleiding word je begeleid in het doen van zelfonderzoek, waardoor je jezelf leert kennen en ontwikkelen. Deze kennis en ervaringen kan je vervolgens toepassen in je dagelijks leven. Je leert zo, stap voor stap, op een praktische manier omgaan met hetgeen dat je als last ervaart. Aan het eind van de begeleiding ken je je gebruiksaanwijzing en kan je daar op een later moment naar teruggrijpen. Binnen 10 sessies werk je van moeilijkheid tot omgaan met deze moeilijkheid. 

Drie counselors bij jou in de buurt hebben ruimte om een aantal mensen kosteloos te begeleiden. Zij bieden begeleiding aan iedereen van 18 jaar en ouder. Benieuwd of het wat voor jou zou kunnen zijn?  Kijk dan op de volgende websites: