Home Interview Hoe is het met Kouki’s KOEKIE?

Hoe is het met Kouki’s KOEKIE?

door Redactie

Bestuurskundestudent Karl Kouki lanceerde in mei zijn eigen shotje: de KOEKIE. De toenmalige barman van café de Fuik heeft intussen flink aan de weg getimmerd met de ‘karamelachtige shot met boterige afdronk’ . Tijd voor een vervolginterview. 

Hoe gaat het met KOEKIE? 
‘Zes maanden geleden begon ik met duizend flessen KOEKIE, met het idee daar wel even mee vooruit te kunnen. Twee maanden later waren deze al verkocht. Toen heb ik er weer duizend besteld, waar nu alweer de helft van weg is. KOEKIE wordt inmiddels geschonken in Eindhoven, Nuenen, Oss, Zaltbommel, Beuningen en Wijchen. Ze serveren het nu ook in meerdere cafés in Nijmegen, zoals natuurlijk de Fuik, maar ook bijvoorbeeld TweeKeerBellen en het Bascafé.’

IMG 6175Is je bedrijf al winstgevend? 
‘Cryptisch gezegd: “Ik heb altijd ruim geleend en ik heb inmiddels de helft van mijn studieschuld terugverdiend.” In het begin ben je aan het vechten om je investeringen terug te verdienen, maar dat punt ben ik allang voorbij. Op een gegeven moment kun je dan ook leuke dingen gaan doen. Ik sponsor nu bijvoorbeeld een voetbalvereniging in Eindhoven, waar ik al zestien jaar voetbal. Daar wordt mijn shotje ook in de kantine geschonken.’

Hoe kan een shotje dat verzonnen is door een bachelorstudent plotseling zo succesvol worden?
‘Je product moet gewoon goed zijn en mensen moeten het lekker vinden. Eerst zijn het vooral vrienden die het drinken, maar het is heel leuk om te zien dat mensen op social media waar ik helemaal geen contact mee heb KOEKIE ook leuk vinden. Het gebeurt nu ook steeds vaker dat kroegeigenaren of vaste klanten het overbrengen naar andere kroegen. De concurrentie is wel nog steeds heel groot. Zij beschikken over veel meer middelen dan ik. ‘

Ben je nu veel tijd kwijt met de verkoop en distributie van KOEKIE?
‘Ik ben zelf nu bezig met mijn master. Vooral daar ben ik druk mee, maar de klant is koning. Op dit moment kost alles rondom KOEKIE mij iets te veel tijd en dan vooral de distributie naar plekken op grote afstand. Misschien ga ik er nog andere mensen bijhalen of zoek ik een bedrijf dat kan meehelpen. Die gesprekken lopen nu wel. Ik wil KOEKIE echter nog niet volledig uit handen geven.  Als het uiteindelijk bij tweeduizend flessen blijft, vind ik dat ook niet erg. Dan vind ik niet dat het heeft gefaald.’

Ga je nog komen met een nieuw shotje?
‘Dan moet het qua smaak wel heel goed zijn. KOEKIE had echt een verhaal over hoe het is ontstaan. Als je heel bewust een nieuw drankje verzint, kan dat heel gemaakt zijn en daar prikken mensen doorheen. Ik ben ook dusdanig kritisch dat alle samples die ik eens geprobeerd heb zijn afgeschoten.’

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter