Home Nieuws AKKUraatd presenteert verkiezingspunten

AKKUraatd presenteert verkiezingspunten

door Jochem Bodewes

Vandaag heeft AKKUraatd als tweede en laatste studentenpartij haar verkiezingsprogramma uitgebracht. ‘Alle prioriteiten van de verkiesbare studenten zijn hierin samengevoegd.’


Studentenpartij AKKUraatd presenteerde vandaag haar verkiezingspunten. De partij zette een dertien pagina’s tellend programma, bestaande uit maar liefst 28 doelen voor komend collegejaar, op de site. Deze doelen zijn opgesteld door de kieslijst van AKKUraatd. Marina Bool, voorzitter van de partij, legt uit: ‘Alle priotiteiten van de verkiesbare studenten zijn hierin samengevoegd.’ Deze prioriteiten voor de universiteit zijn verdeeld onder de traditionele vier pijlers: goed onderwijs, studentenleven voor iedereen, duurzaamheid en sterke medezeggenschap. Binnen deze pijlers verschilt de partij van asap, dat bijvoorbeeld minder punten met betrekking tot duurzaamheid heeft dan AKKUraatd, maar in het programma weer meer de nadruk legt op de campus als leefomgeving dan de concurrent.

Gisteren maakte asap haar verkiezingsprogramma bekend. De komende weken zullen de studentenpartijen verder campagne voeren, waarna tussen 2 en 4 juni tijdens de verkiezingen de zetels van de Universitaire Studentenraad zullen worden verdeeld.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen