Home Nieuws ANS zoekt nieuwe hoofdredactie

ANS zoekt nieuwe hoofdredactie

door Redactie

Het Algemeen Nijmeegs Studentenblad (ANS) zoekt een nieuwe hoofdredactie voor komend collegejaar! Hou je van schrijven en lijkt het je leuk om je met deze fulltime-bestuursfunctie in te zetten voor het blad of de website? Stuur dan een mail naar redactie@ans-online.nl, of kom binnenlopen bij ons kantoor onder het Gymnasion. Reacties, of personen, zien we graag verschijnen voor maandag 17 april. De koffie staat klaar, zoals altijd.

Al sinds 1986 is ANS het studentenblad van de Radboud Universiteit. ANS werd opgericht door drie studenten, verscheen de eerste tien jaar als krant, vervolgens als magazine, en ging in 2005 ook online. In al deze jaren vormden ieder jaar weer nieuwe studenten de hoofdredactie van ANS, van wie een groot aantal uiteindelijk in de journalistieke wereld werk vond. Veel oud-ANS’ers kwamen bijvoorbeeld al terecht bij de Volkskrant, NRC Handelsblad en Trouw. Het hoofdredacteurschap is dus een nuttige, maar vooral een heel leuke ervaring!

ANS wordt gerund door een webredactie en een bladredactie met dus zowel een hoofdredacteur van het blad als een van de website:

ANS collageHoofdredacteur website
Als hoofdredacteur van ANS-Online ben jij eindverantwoordelijke van een website die maandelijks gemiddeld ruim 20.000 bezoekers trekt. Je kijkt kritisch naar de laatste ontwikkelingen binnen de universitaire medezeggenschap en de RU, bezoekt culturele activiteiten op de campus en in de stad en mag het beleid van de minister van Onderwijs afkraken, of toejuichen. Als hoofdredacteur leer je onder andere hoe je snel nieuwsfeiten verwerkt tot een nieuwsartikel en leer je hoe je een website moet onderhouden en artikelen digitaal moet opmaken.

Hoofdredacteur blad
Als hoofdredacteur van het blad is het jouw verantwoordelijkheid dat er zeven keer per jaar een nieuwe editie van ANS verschijnt. ANS komt eens in de zes weken uit en wordt met een oplage van 5000 exemplaren op de campus en in de stad verspreid. Samen met de redactie werk je zes weken lang toe naar een nieuwe editie. In deze periode stuur je fotografen, illustratoren, columnisten en redacteurs aan, zorg je voor toffe interviewnamen (denk aan Lucky Fonz III, Marianne Thieme en de makers van Rundfunk), schrijf je zelf twee artikelen en zorg je voor een mooie vormgeving van het blad.

Ben je creatief, wil je goed leren schrijven en organiseren en lijkt het je tof om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe ervaringen op te doen? Kom langs of stuur een mail naar redactie@ans-online.nl, vóór maandag 17 april.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen