Home Artikelen Anti-Racism Awareness Week aan de RU van start

Anti-Racism Awareness Week aan de RU van start

door Jochem Bodewes

Vandaag is de Anti-Racism Awareness Week (ARA-week) aan de Radboud Universiteit van start gegaan. Deze week staat in het teken van bewustzijn creëren over racisme en inclusiviteit op de Radboud Universiteit (RU). Hiervoor worden onder andere een workshop, gesprekken en een filmavond georganiseerd.


Van maandag tot en met vrijdag komen er vijf verschillende thema’s aan bod, die tezamen het onderwerp racisme breed omvatten. De thema’s lopen uiteen van dekolonisatie tot beleid tot erfgoed en herstel. Alle activiteiten op een dag staan in het teken van die dag. Op donderdag, wanneer het over Exploring Intersectionality gaat, is er bijvoorbeeld een gesprek met studenten en docenten over islamofobie. Daarnaast wordt er een film vertoond waarin verschillende vormen van racisme worden behandeld, waarna de film door een panel en publiek wordt besproken.

De week is georganiseerd door studenten en docenten aan de Radboud Universiteit (RU). Hun doel is om bewustzijn te creeëren over racisme op de campus. ‘Met de evenementen die we organiseren willen we bereiken dat iedereen erkent dat racisme op de RU een probleem is’, vertelde Celia Okoro, een van de betrokken studenten, eerder al aan ANS. De betrokkenen hopen dat het niet enkel bij deze week blijft, maar dat het gesprek en de discussie ook in de toekomst worden gevoerd aan de RU. ‘Er moet worden voorkomen dat dit een hype wordt’, zei Nathan Miango, een andere betrokken student. De RU heeft hiervoor inmiddels al een team voor inclusiviteit, diversiteit en gelijkheid aangesteld.

Je kunt je hier aanmelden voor activiteiten van de ARA-week.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen