Home Nieuws Belgische studenten kleuren buiten de lijntjes

Belgische studenten kleuren buiten de lijntjes

door Redactie

Wie tijdens zijn studiepauze in de universiteitsbibliotheek (UB) geen zin heeft in een kleffe boterham of een te duur broodje van de Refter kan ook gewoon een beschuitje eten met een medestudent. Studenten in Leuven laten merken dat ze dit wel zien zitten door een markeerstift onder hun stoel te leggen.

Waar mensen in een grijs verleden wanhopige berichtjes achterlieten op Facebookpagina’s als Hartstocht in de UB, ziet de toekomst er nu rooskleuriger uit. In Leuven hebben studenten namelijk iets nieuws bedacht om de aandacht van hun medestudenten te trekken. Studenten die daar nog op zoek zijn naar de prins op het witte paard hoeven alleen nog maar een markeerstift onder hun stoel te leggen om kleur te bekennen. Voor je het weet, ziet het zwart van de mensen die niet bang zijn om een blauwtje te lopen. Het enige wat ze hoeven te doen is de stift op te rapen en terug te geven. Met het codezinnetje ‘Ik gebruik liever pastelkleuren’ wordt de stift dan in ontvangst genomen en is er witte rook. Daarna kan de daad worden verricht in het dichtstbijzijnde bibliotheektoilet. Zwartkijkers hoeven zich dus geen zorgen te maken: het staat misschien niet zwart op wit, maar ook met een markeerstift ben je zeker van je zaak.

Helaas is het gras aan de overkant altijd groener. Vooralsnog zijn in de UB op de Radboud Universiteit geen stiften op onverwachte plekken gesignaleerd. Het succes dat studenten in Leuven hebben, lijkt echter reden genoeg om ook hier groen licht te geven.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen