Home Nieuws Coronamaatregelen geen invloed op fysiek onderwijs RU, medewerkers blijven thuis

Coronamaatregelen geen invloed op fysiek onderwijs RU, medewerkers blijven thuis

De verscherpte coronamaatregelen die het kabinet gisterenavond afkondigde, hebben geen invloed op het fysieke onderwijs aan de Radboud Universiteit (RU). Medewerkers van de universiteit moeten vanaf morgen wel weer thuis werken.


Deze beslissingen, die de RU zojuist bekendmaakte, komen voort uit een overleg dat de Nederlandse universiteiten vanmiddag voerden over de vertaling van de nieuwe coronamaatregelen naar het onderwijs. Ondanks dat de regering gisteren stelde dat er maximaal dertig personen samen mogen komen, mag al het fysieke onderwijs doorgaan. Onderwijsactiviteit vormt namelijk een uitzondering op deze regel. De uitzondering heeft ook als gevolg dat studenten de werkplekken op de campus nog mogen gebruiken.

De universiteit kondigde in de zomer aan ernaar te streven om zowel studenten als medewerkers minimaal een dag in de week naar de campus te laten komen. Sinds de start van het academische jaar verschenen er dan ook steeds meer docenten op het universiteitsterrein. Door de nieuwe coronamaatregelen moeten medewerkers echter weer vanuit huis werken. Alleen voor werkzaamheden waarvoor het noodzakelijk is om naar de campus komen, zoals fysieke colleges, mogen medewerkers op de universiteit zijn. Docenten moeten wel direct na het college de campus verlaten. ‘Dat was ook al voor de nieuwe maatregelen het geval’, aldus Anja van Kessel, woordvoerder van de RU.

De aangescherpte maatregelen zijn tenminste de komende drie weken van kracht. Het kabinet besluit tussentijds of ze worden verlengd of dat er hardere maatregelen moeten worden genomen. Voorlopig zijn er dus geen extra consequenties voor de RU.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen