Home ANS Dieven actief op de campus: onderwijsapparatuur en laptop gestolen

Dieven actief op de campus: onderwijsapparatuur en laptop gestolen

Eind vorige maand kwam de Radboud Universiteit (RU) naar buiten met het bericht dat er dieven actief zijn op de campus. Zij zouden zich hebben gericht op apparatuur uit onderwijsruimtes. Onlangs werd ook een laptop van een student gestolen. 

Onder andere bedieningsmateriaal van AV-middelen, camera’s en microfoons werden gestolen uit lokalen waar onderwijs zou plaatsvinden. Als gevolg hiervan moesten sommige lessen op het laatste moment uitwijken naar een andere locatie. De RU is blij dat het gelukt is om alle lessen doorgang te laten vinden, maar benadrukt in het bericht op hun website dat het ‘ongemakkelijk’ was voor ‘alle betrokkenen.’ 

Gewerkt 

Ten gevolge van de diefstallen heeft de RU maatregelen genomen om nieuwe incidenten te voorkomen. Zo kwam er meer toezicht op de campus en werden onderwijsruimtes vaker afgesloten. Het lijkt erop dat deze maatregelen en het geplaatste bericht effect hebben gehad. ‘Sinds het bericht dat er dieven actief op de campus waren (geweest), is er geen elektronische apparatuur meer uit onderwijsruimten gestolen’, aldus René Hagels, Hoofd Educational & Study Facilities. Wel heeft sinds die tijd een ander, waarschijnlijk niet gerelateerd incident plaatsgevonden. Hagels: ‘Helaas is er recent melding gemaakt van het verdwijnen van een laptop van een student op de campus. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat er een verband is met de eerdere diefstallen uit de onderwijsruimten’.

Opletten 

Hagels benadrukt dat studenten ook zelf alert moeten blijven op hun spullen.‘Ondanks de maatregelen die wij vanuit de Radboud Universiteit treffen om diefstal tegen te gaan, vragen we iedereen om goed op de eigen spullen te blijven letten en anderen hier ook op te attenderen.’ Als studenten iets verdachts zien, kunnen ze zich melden bij de universiteit, aldus Hagels.

Iets verdachts gezien op de campus? Neem via 024 36 19000 contact op met de dienst beveiliging. Betreft het een direct onveilige situatie, dan kan je bellen naar het alarmnummer van de Radboud Universiteit: 024 36 55555.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen