Home Nieuws Erasmus in toekomst mogelijk studentenflat

Erasmus in toekomst mogelijk studentenflat

door Noah Kleijne

Mogelijk komt op de plek van het huidige Spinozagebouw een nieuw gebouw voor de Faculteit der Letteren en de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen. In het Erasmusgebouw zou dan plaats vrijkomen voor hotelvoorzieningen, conference rooms en studentenhuisvesting.


Het Erasmusgebouw, de hoogste toren van de campus, voldoet al langer niet meer aan de verwachtingen van het college van bestuur. De verwarming, airco en riolering zijn verouderd en de lesruimtes zijn weinig flexibel. Een grootschalige renovatie van het Erasmusgebouw stond dus na de bouw van het Montessorigebouw voorop in de planning van het college van bestuur.

Nieuwbouw over renovatie
Na lang wikken en wegen heeft het college nu echter naar buiten gebracht dat het de voorkeur heeft om de faculteiten Letteren en FTR in een compleet nieuw gebouw te huisvesten. Woordvoerder Martijn Gerritsen licht dit als volgt toe: ‘Toen het college alles op een rijtje zette kwam het tot de conclusie dat nieuwbouw niet duurder is dan een complete renovatie van het Erasmusgebouw. Bij nieuwbouw heb je bovendien meer bewegingsruimte om dingen aan te passen aan de wensen van de faculteit.’

Interessant is wat er met het Erasmusgebouw gaat gebeuren nu de twee faculteiten het gebouw mogelijk gaan verlaten. Het college wil in ieder geval voorkomen dat het een levenloze plek wordt. ‘Het Erasmus heeft een belangrijke rol in het plan voor een duurzame groene campus waar de Radboud Universiteit met het oog op de toekomst naar streeft’, aldus Gerritsen. Het college wil er dus alles aan doen om de grijze toren tot een levendig centrum te maken waar life long learning centraal staat. Er moeten zowel plek gaan komen voor onderwijsruimtes als studentenhuisvesting.

Collegezalentekort
Hoewel het College van Bestuur haar wensen voor nieuwbouw naar buiten heeft gebracht is het plan nog niet definitief. Er zitten namelijk nog een aantal haken en ogen aan de nieuwbouwplannen. Bij de sloop van het Spinozagebouw zal er voor de gehele universiteit een mogelijk collegezalentekort kunnen ontstaan.

De universiteit laat de haalbaarheid van haar plannen dus eerst onderzoeken. Pas na deze zomer wordt een definitief besluit verwacht.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen