Home Nieuws Fietsendief actief op de campus

Fietsendief actief op de campus

door Myrte Nowee

De Radboud Universiteit (RU) waarschuwt studenten en medewerkers voor een fietsendief op de campus. De dader heeft vermoedelijk de dader een loper om ringsloten te openen.


Sinds begin januari zijn er zeven fietsen gestolen uit de stallingen van de universiteit en het Radboudumc. Aangezien er nergens sporen zijn gevonden van doorgeknipte sloten of kettingen, is de dief waarschijnlijk in het bezit van een loper waarmee hij gemakkelijk fietssloten kan openen. Bij de diefstallen gaat het vooral om elektrische fietsen. De RU adviseert daarom om, indien mogelijk, de accu en het bedienscherm na het stallen mee te nemen. Dat zou ervoor moeten zorgen dat deze minder interessant zijn voor dieven. 

Er wordt voor reguliere fietsen geadviseerd om niet enkel een insteekslot te gebruiken, maar ook een los slot waarmee je de ketting via het frame aan een vast voorwerp vast kan maken. ‘Ook vragen we mensen om beter op te letten wanneer ze de stalling in lopen’, vertelt Margie Alders, persvoorlichter van het RadboudUMC.

Doe bij vermissing van je fiets aangifte bij de politie en informeer Dienst Beveiliging via +3124-3619000

2 Reacties

Spelfoutjes 16 januari 2020 - 20:13

Veel slecht lopende zinnen in dit artikel, jammer 🙁

Antwoord
Redactie 17 januari 2020 - 09:49

Bedankt voor de feedback. We hebben er nogmaals naar gekeken!

Antwoord

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen