Home Nieuws Fysieke tentamens gaan ondanks lockdown door

Fysieke tentamens gaan ondanks lockdown door

door Naomi Habashy

Ondanks de complete lockdown die gisteren werd afgekondigd en die tot zeker 17 januari gaat duren, gaan de fysieke tentamens aan de Radboud Universiteit (RU) gewoon door. Het fysieke onderwijs wordt echter wel gestaakt en zelfstudieplekken zijn alleen beschikbaar voor kwetsbare studenten.

De maatregelen die het kabinet voor het hoger onderwijs heeft opgesteld, stelde de Vereniging van Universiteiten vandaag vast. Deze houden in dat er vanaf aanstaande woensdag tot en met in ieder geval 17 januari 2021 geen fysieke onderwijsactiviteiten zullen plaatsvinden. Voor de fysieke tentamens die al stonden gepland, wordt een uitzondering gemaakt. Ook het praktijkonderwijs, in bijvoorbeeld laboratoria, gaat door.

De uitzondering die studenten voor werkplekken op de campus hadden op het thuiswerkadvies komt te vervallen. De meeste studieplekken op de campus zijn daardoor niet meer beschikbaar. De RU laat weten dat studenten die thuis echt niet kunnen studeren en zich daar kwetsbaar voelen, met een reservering gebruik kunnen maken van een studiewerkplek.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen