Home Nieuws GGD roept RU-studenten op om vol te houden

GGD roept RU-studenten op om vol te houden

door Jochem Bodewes

De GGD heeft studenten via de Radboud Universiteit (RU) opgeroepen om de coronaregels te blijven naleven. Deze afgelopen weken nam het coronavirus namelijk een zorgwekkende toevlucht onder Nijmeegse studenten.


‘Jij wil toch geen telefoontje dat je in quarantaine moet?’ luidt de oproep van de GGD Gelderland-Zuid op RadboudNet Nieuws, het nieuwskanaal van de RU. De GGD waarschuwt studenten voor de dreigende tweede golf en de tien dagen quarantaine waar studenten na nauw contact met besmette personen in moeten. Studenten moeten daarom volhouden en anderhalve meter afstand blijven houden, zo is de boodschap. Aanleiding voor de oproep is de snelle verspreiding van het virus onder de Nijmeegse studentenbevolking waarvoor in Café van Rijn het startschot werd gegeven.

Op dit moment zijn er in totaal ruim 30 Nijmeegse studenten besmet en zitten er bijna 200 in quarantaine. In totaal kregen zo’n 51 personen via Café van Rijn het coronavirus. Het aantal geconstateerde besmettingen kan nog oplopen: het bron- en contactonderzoek van de GGD is nog gaande en in de teststraat worden er volop tests afgenomen.

Bij coronaklachten is het mogelijk om via 0800-1202 een test aan te vragen bij de GGD.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen