Home Nieuws ‘Kleur je stress weg’

‘Kleur je stress weg’

door Myrte Nowee

Op de eerste verdieping van de Universiteitsbibliotheek (UB) is een gezellig hoekje ingericht voor studenten die even een pauze willen van het studeren. Een grote kleurplaat, een paar bordspellen en wat ANSen zorgen voor ontspanning tijdens de drukke tentamenperiodes.


Het ontspanningshoekje is een initiatief van de UB, die studenten in de tentamenperiodes even wat anders wil laten doen. Waar niet alle initiatieven voor het ontstressen van studenten op de universiteit altijd even aanslaan, is het aanbieden van de kleurplaat een vrij veilige en gezellige optie.   

Kleurplaat vol, hoofd leeg

Er lijkt veel animo voor het te maken kunstwerk te zijn. De huidige kleurplaat ligt er sinds een paar dagen en is al helemaal volgekleurd. ‘We hebben hem zelfs al een paar keer moeten vervangen sinds het begin van de tentamenperiode’, vertelt een medewerker van de UB en tevens initiatiefnemer. ‘Het idee voor een kleurplaat voor studenten kreeg ze in een café waar eenzelfde actie was. ‘Iedereen zat daar zo gezellig samen aan een lange tafel te tekenen. Toen dacht ik: dat kan hier ook.’ Ze zou het liefst nog meer van dit soort ideeën zien. ‘We vinden het belangrijk dat studenten even hun hoofd kunnen legen door iets anders kunnen doen. Dus als je nog suggesties hebt, graag.’ 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen