Home Artikelen Maria Montessorigebouw geopend met escape game en tijdcapsule

Maria Montessorigebouw geopend met escape game en tijdcapsule

door Roos Sinnige

Het nieuwe Maria Montessori gebouw is al steeds meer in gebruik genomen sinds haar onofficiële opening in januari, maar vanmiddag is het gebouw nu ook officieel geopend. Voor het openingsfeest zullen de studenten en werknemers echter nog een jaar moeten wachten.

Tijdens de opening spraken de rector magnificus Han van Krieken, de decaan van de faculteit en Carolina Montessori, het achterkleinkind van Maria Montessori. De speeches werden afgewisseld door video’s met de architect en studentassessor van het gebouw. Ook de kunstenaar Janske Hombergen sprak over haar stuk, het DNA van het moment. Het kunstwerk heeft de structuur van DNA en bestaat uit trommels. Tijdens de opening voegde het achterachterkleinkind van Maria Montessori de laatste trommel aan het kunstwerk toe, welke later gevuld zal worden met een tijdcapsule. ‘Die tijdscapsule is anders dan andere tijdcapsules. De meeste worden namelijk ingemetseld of weggegooid en komen na jaren weer boven. Deze tijdcapsule wordt echter elke vijf jaar door studenten en medewerkers gevuld met reflecties op onze tijd,’ vertelt Anouk Kerkhof, projectleider interdisciplinair programma Active Living. De universiteit hoopt hiermee een nieuwe traditie te starten, en een reflectie van zowel studenten als medewerkers op alle decennia in het kunstwerk te verwerken, zo legt ze uit.

Eerst gamen, dan feest

De feestelijke viering is uitgesteld tot 2022, vertelt Kerkhof. Als cadeau krijgen studenten en medewerkers echter iets anders, geeft Kerkhof aan. ‘Voor studenten en medewerkers hebben we een online escape game die zich afspeelt in het Maria Montessorigebouw. In die game kunnen studenten zich met spellen, opdrachten en puzzels vol sociaal wetenschappelijke elementen een weg door het gebouw vinden.’ Zo hoopt de organisatie de grote groep studenten die het gebouw nog niet hebben kunnen betreden toch de nieuwe toevoeging aan de universiteit te laten leren kennen, licht Kerkhof toe.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen