Home Nieuws Meer SSH&-kamers vrij door wegblijven internationals

Meer SSH&-kamers vrij door wegblijven internationals

door Pim Dankloff

Bij studentenhuisvester SSH& komen 350 extra kamers vrij vanwege een afname in het aantal internationals dat naar Nijmegen komt. Deze kamers zijn normaal gezien gereserveerd voor expats, maar worden nu beschikbaar voor Nederlandse studenten.


De vrijgekomen kamers worden tijdelijk en gemeubileerd aangeboden aan eerstejaars, zo deelde Vincent Buitenhuis, manager Strategie & Wonen bij SSH&, afgelopen weekend aan de Gelderlander. Deze kamers bevinden zich in de studentencomplexen Hoogeveldt en Vossenveld, waar ze doorgaans door expats worden bewoond. ‘Omdat de meeste internationals hier maar korte tijd zijn en het dus moeilijk is om zelf een kamer te regelen, wordt voor deze studenten verblijf geregeld’, vertelde Buitenhuis eerder aan ANS.

Een lage opkomst aan internationals kwam niet als een verassing voor de SSH&. De voorinschrijvingen waren namelijk vanaf mei al lager dan verwacht. Verondersteld wordt dat veel buitenlandse studenten een jaartje overslaan door de coronacrisis. Daarnaast annuleerde de Radboud Universiteit eind juni alle uitwisselingen vanuit en naar Nijmegen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen