Home Nieuws Mogelijk toch fysieke introductie-activiteiten voor studentenverenigingen

Mogelijk toch fysieke introductie-activiteiten voor studentenverenigingen

door Jochem Bodewes

Waar studentenverenigingen eerst door de coronamaatregelen geen fysieke introductieactiviteiten mochten organiseren, is dat nu met een goedkeuring van de veiligheidsregio toch mogelijk. Carolus Magnus hoopt deze goedkeuring zo snel mogelijk te ontvangen zodat geïnteresseerde studenten tijdens de resterende introdagen alsnog kennis kunnen maken met de vereniging.


Het besluit om voor studentenverenigingen, in tegenstelling tot voor studie- en sportverenigingen, fysieke introactiviteiten te verbieden kreeg in de Tweede Kamer zoveel kritiek dat de veiligheidsregio’s donderdag besloten toch alle verenigingen toestemming te geven. Hiervoor gelden wel wat voorwaarden: de veiligheidsregio moet de aanvraag voor een activiteit goedkeuren nadat de plaatselijke universiteit of de gemeente heeft ingestemd met de plannen van de vereniging. ‘We hebben een akkoord van de universiteit. Het enige waar we nu op wachten is de goedkeuring van de veiligheidsregio’, aldus Idse ten Brinke, vicevoorzitter van Carolus Magnus. ‘Die hopen we echt morgen binnen te krijgen want we missen vandaag al.’ De vierdaagse introductieweek is woensdag al afgelopen en dus dringt de tijd voor de studentenvereniging. Bij een tijdige goedkeuring van de aanvraag hoopt Carolus geïnteresseerden en nieuwe leden op het terras van de sociëteit te verwelkomen om daar hun vragen te beantwoorden. ‘Op die manier zouden we ze toch een zo goed mogelijk beeld kunnen geven van onze vereniging.’


Ovum Novum was niet bereikbaar om de situatie toe te lichten.

Update 25 augustus: Carolus Magnus heeft nog geen reactie van de veiligheidsregio ontvangen over de aanvraag voor de activiteit. Met slechts één introdag op het programma is er nog maar weinig tijd over om geïnteresseerden te verwelkomen. ‘Het is heel jammer dat studentenverenigingen pas een paar dagen voor aanvang van de introductieweek te horen krijgen dat ze toch fysieke introductieactiviteiten mogen organiseren, maar dat de veiligheidsregio vervolgens niet in staat is om de ontheffing op tijd te verlenen. We hadden een hoop activiteiten voorbereid om aankomende studenten op een veilige manier kennis te laten maken met de vereniging, maar dat valt nu helaas in het water. Mochten we de ontheffing nog krijgen, dan staat alles klaar om er toch het beste van te maken’, licht Ten Brinke toe.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen