Home NieuwsNederland Coassistenten in actie voor vergoeding

Coassistenten in actie voor vergoeding

door Redactie

Geneeskundestudenten gaan actievoeren voor een vergoeding tijdens het lopen van hun coschappen.

De vergoeding is volgens de coassistenten een oplossing voor de hogere studieschulden die Geneeskundestudenten maken ten opzichte van andere studenten. Tijdens de in totaal twee jaar durende stageperiode krijgen de studenten geen vergoeding. Daarnaast hebben ze ook geen tijd om een bijbaan te nemen, omdat de coschappen voltijd zijn. Daarom bouwen de dokters in wording over het algemeen een hogere studieschuld op dan andere studenten.

Met het actievoeren willen de coassistenten dat minister Bussemaker van Onderwijs haar mening over dit onderwerp herziet. Zij vertelde vorige week nog dat artsen genoeg verdienen en de coassistenten in de toekomst de hogere studieschuld dus best kunnen betalen. Zij vindt een vergoeding tijdens de coschappen dus overbodig.

De Werkgroep ‘Tegemoetkoming Coassistenten’ vindt het jammer dat de Onderwijsminister niet met hun in gesprek wil gaan. Volgens Christiaan Ponsen, voorzitter van de werkgroep, was Bussemaker wel bereid om in gesprek te gaan, maar alleen om de leden van de werkgroep te informeren over haar standpunt. De werkgroep is hier niet van gediend en heeft voor de maand november een protestactie gepland. ‘We willen haar laten weten wat coschappen lopen precies inhoudt’, aldus Ponsen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen