Home NieuwsNederland Een jointje minder voor betere cijfers

Een jointje minder voor betere cijfers

door Redactie

Menig student heeft wel eens naar een joint gegrepen om bijvoorbeeld tot rust te komen voor, na of tijdens een moeilijk tentamen. Voortaan kan je beter je stickie laten liggen, want verrassend genoeg levert stoppen met blowen betere tentamencijfers op. Dit blijkt uit een onderzoek van twee economen die verbonden zijn aan de Universiteit Maastricht.

De twee economen onderzochten de studieresultaten van vierduizend studenten en maakten daarin onderscheid tussen cijfers behaald voor 2011 en na dit jaar. In dat jaar besloot de gemeente Maastricht buitenlanders te weren uit de coffeeshops, zo ook buitenlandse studenten. Uit het onderzoek bleek dat de geweerde buitenlandse studenten gemiddeld 5 procent beter scoorde dan de studenten die wel toegang hadden tot de coffeeshops. Studenten die normaal gesproken niet zo goed presteren ging er zelfs met 7,6 procent op vooruit. 

Opvallend aan de resultaten was dat vooral studenten met Wiskundevakken erop vooruit gingen als ze geen bezoekje meer brachten aan de coffeeshop. Volgens de onderzoekers heeft dat mede te maken met het hoge THC-gehalte dat in het Nederlandse wiet zit. Dat ligt volgens de onderzoekers twee tot drie maal hoger dan in omringende landen. ‘Wiet heeft sowieso een negatief effect op het brein. Hoe hoger het THC-gehalte, hoe schadelijker de wiet is.’ Bedankt voor deze verhelderende opmerking. Dat hadden de stoners zelf nooit kunnen bedenken.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen