Home NieuwsNederland EU-gevoel aanwakkeren door stages en vrijwilligerswerk

EU-gevoel aanwakkeren door stages en vrijwilligerswerk

door Redactie

Heb je altijd al je innerlijke EU-gevoel willen aanwakkeren? Dan heeft de Europese Unie goed nieuws voor je. Vandaag presenteerde Jean Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, een Europese vrijwilligersbrigade, genaamd European Solidarity Corps. Jongeren tussen de 18 en 30 jaar kunnen zich aanmelden voor vrijwilligerswerk of een stage in een EU-land.

In veel EU-landen zijn nationalisme en populisme in opkomst. Volgens Juncker zijn dit serieuze bedreigingen voor de EU en beschadigen ze het Europese solidariteitsgevoel. Het European Solidarity Corps moet onder andere voor meer solidariteit onder de jongerengeneratie volgen. Daarnaast is de brigade bedoeld voor jongeren om meer werkervaring op te doen en hun blik verruimen met nuttig werk in een ander land. Het werk kan bestaan uit het helpen bij de opvang van vluchtelingen, assisteren in het onderwijs of helpen in de nazorg van milieurampslachtoffers. De werkzaamheden moeten aan het einde van de rit het EU-gevoel onder de jongeren versterken. 

De stage of het vrijwilligerswerk bij het European Solidarity Corps duurt minimaal twee en maximaal twaalf maanden. De deelnemende jongeren krijgen hun onkosten en onderdak door de EU vergoed en ze krijgen zelfs dagelijks een klein zakcentje van de Unie mee. Daarnaast betaalt de EU ook de ziektekosten en reisverzekering. Als jongere ben je dus van alle gemakken voorzien en kom je in een financieel gespreid bedje terecht. Degene die interesse hebben om meer EU-gevoel bij zichzelf te creëren en daarmee nationalisme en populisme in te perken kunnen zich via een speciale site aanmelden

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen