Home NieuwsNederland Geen universitaire studentenverkiezingen VU vanwege gebrek aan kandidaten

Geen universitaire studentenverkiezingen VU vanwege gebrek aan kandidaten

door Redactie

De studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) kunnen niet naar de stembus voor de verkiezing van de universitaire studentenraad, omdat slechts acht studenten zich kandidaat hebben gesteld voor negen beschikbare zetels in de universitaire studentenraad.

De bètapartij van de universiteit wist drie studenten te vinden voor hun lijst en de zogenaamde VU-fractie slechts vijf. Deze acht kandidaten zullen volgens de regels van de Amsterdamse universiteit automatisch worden benoemd. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de VU dat er geen universitaire studentenverkiezingen zijn. 

Amina Khelifi, lijsttrekker van de bétapartij, legt aan universiteitsmedium Advalvas uit waarom zij denkt dat er te weinig kandidaten zijn om verkiezingen te houden: ‘Waarschijnlijk durven studenten vanwege het leenstelsel niet veel tijd in de medezeggenschap te steken. Je doet als je in de usr zit al snel een jaar langer over je studie.’ Khelifi pleit dan ook samen met de lijsttrekker van de VU-fractie voor getrapte verkiezingen, waarbij elke faculteit van de VU een kandidaat voordraagt voor de usr. Elke faculteit is hierdoor gelijk vertegenwoordigt in de medezeggenschap, meent Khelifi.

 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen