Home NieuwsNederland Gratis collegejaar voor voltijdbestuurders

Gratis collegejaar voor voltijdbestuurders

door Redactie

Als het aan minister Bussemaker van Onderwijs ligt, hoeven studenten die een voltijd bestuursfunctie bekleden bij een vereniging in de toekomst geen collegegeld meer te betalen. Dat zei ze gisteren tegen de Tweede Kamer.

Tijdens het debat over de democratisering opperde CDA-kamerlid Rog dat studenten die een bestuursjaar doen geen collegegeld hoeven te betalen. Al jaren wordt hiervoor gepleit, want de voltijd bestuurders hebben wel wat anders aan hun hoofd dan colleges te volgen, terwijl ze daar eigenlijk geen tijd voor hebben. 

Op dit moment is het voor studentenbestuurders mogelijk om zichzelf formeel uit te schrijven, zodat ze geen collegegeld hoeven te betalen. Nadeel is wel dat zij dan niet kunnen lenen bij Dienst Uitvoering Onderwijs en hun studenten-OV kwijt raken. De bestuursbeurzen die hier tegenover staan dekken deze kosten gedeeltelijk. Bussemaker wil ervoor zorgen dat de studentenbestuurders wel ingeschreven kunnen blijven bij hun opleiding, zonder collegegeld te hoeven betalen.

 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen