Home NieuwsNederland Strippen in de Tweede Kamer voor minimum jeugdloon

Strippen in de Tweede Kamer voor minimum jeugdloon

door Redactie

Tijdens het debat over het minimumjeugdloon vandaag in de Tweede Kamer hebben de jongeren van Young & United een ludieke actie gedaan, door zichzelf half uit te kleden.

Young & United
Het strippen is een protestactie van Young & United, een jongerenbeweging die strijdt voor het verhogen van het jeugdminimumloon. Op dit moment krijgen werknemers van 18 tot en met 23 jaar in sommige gevallen maar 50 procent van het loon van een volwassen werknemer, terwijl ze vaak hetzelfde aantal werk verrichten. In juni vorig jaar overhandigde Young & United een petitie aan minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher een petitie om het jeugdminimumloon te verhogen.

Duurt lang!
Asscher heeft beloofd om naar het voorstel te kijken, maar is nog niet met concrete maatregelen gekomen. Een half jaar geleden werd in de Tweede Kamer al een motie aangenomen om het minimumloon voor jongeren flink te verhogen, maar dit is nog steeds niet gebeurd. Young & United wil graag dat er wat meer vaart achter de verhoging komt. Afgelopen maandag projecteerden ze de woorden ‘Duurt Lang’ op het gebouw van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Vandaag probeert de actiegroep met een halve striptease van een aantal 18-plussers Asscher nogmaals te overtuigen dat jongeren zich financieel uitgekleed voelen. 

Het is niet de eerste keer dat leden van Young & United zichzelf half uitkleden om het lage jeugdminimumloon onder aandacht te brengen. Vorig jaar deed een vakkenvuller van de Albert Heijn, die lid was van de jongerenbeweging, al een halve striptease tijdens een aandeelhoudersvergadering van Ahold om aandacht te vragen voor een hoger jeugdloon. 

 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen