Home NieuwsNederland Homoseksuele sollicitant Leidse Navigators roept vragen op over sollicitatieprocedure

Homoseksuele sollicitant Leidse Navigators roept vragen op over sollicitatieprocedure

door Irene Wilde

De Leidse studentenfractie Lijst Vooruitstrevende Studenten (LVS) heeft vragen aan het bestuur van Universiteit Leiden gesteld over de sollicitatieprocedure van de christelijke vereniging Navigators, dat schrijft studentenblad Mare. Volgens de partij werden aan homoseksuele sollicitanten andere eisen gesteld dan aan heteroseksuele sollicitanten.

De LVS wilde van het universiteitsbestuur weten of het wel bestuursbeurzen moet toekennen aan organisaties die discrimineren op grond van geaardheid. Het universiteitsbestuur is hierop in gesprek gegaan met de Leidse Navigators om de kwestie op te helderen.

De Navigators is een landelijke vereniging met lokale afsplitsingen. Bij de sollicitaties voor een lokaal bestuur, is het landelijke bestuur betrokken. Ook voor Navigators Nijmegen loopt de sollicitatieprocedure op deze manier. Zij wilden zelf niet reageren en verwezen door naar de landelijke koepel.

‘Wij verlangen van al onze medewerkers dat ze zich herkennen in ons verlangen om Jezus te volgen hart, houding en handelingen’, vertelt Raphaël Klok, medewerker van de landelijke Navigators. ‘Dat is de kern van de gesprekken die wij voeren met mogelijke kandidaten. Een van de onderdelen van het volgen van Jezus is seksualiteit en wij zijn in zo’n gesprek benieuwd hoe iemand daarmee omgaat.’ Volgens Klok zou het kunnen dat homoseksualiteit ter sprake komt, maar dit is volgens hem dan altijd op initiatief van de sollicitant. ‘Of iemand homoseksueel is, is voor ons nooit een breekpunt. De kern is hoe jij bereid bent om Jezus te volgen.’

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen