Home NieuwsNederland Invasie van buitenlandse studenten

Invasie van buitenlandse studenten

door Redactie

In het huidige studiejaar studeren meer buitenlandse studenten dan ooit tevoren in Nederland. Ruim 112 duizend studenten komen van buiten de landsgrenzen, meldt Nuffic.

Op basis van hun recente onderzoek over studentmobiliteit komt de organisatie tot deze conclusie. Van de buitenlandse studenten studeren 81 duizend hun hele studie in Nederland. Het overige deel van de studenten komt voor een kortere tijd naar ons land. Met 22 duizend studenten is Duitsland hofleverancier van buitenlandse studenten aan het Nederlandse hoger onderwijs. Daarna volgen China en Italië op gepaste afstand met respectievelijk 4.300 en 3.300 studenten. Naar verhouding neemt het aantal studenten dat van buiten Europa komt relatief het snelst toe. India, Indonesië en Zuid-Korea zijn van deze landen de grootste stijgers.

Ook aan de Radboud Universiteit neemt het aantal buitenlandse eerstejaars toe. Uit cijfers, die aan het begin van dit studiejaar bekend zijn gemaakt, bleek dat 21 procent van de eerstejaars uit het buitenland kwam. Het jaar erover was dit nog maar twaalf procent. Onder de buitenlandse eerstejaars in Nijmegen vormen Duitsers de overgrote meerderheid. Met 534 Duitse eerstejaars steken ze met kop en schouders uit boven de nummer twee Italië, wat het thuisland van 33 studenten is. 

De buitenlandse kolonie aan de universiteit neemt toe, maar integreren deze internationale nieuwkomers wel in het Nijmeegse studentenleven? ANS zocht het uit

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen