Home NieuwsNederland Jongerenorganisaties presenteren eigen manifest

Jongerenorganisaties presenteren eigen manifest

door Redactie

‘Wij bepalen onze toekomst!’ Dat is de onderkop van het Jongerenmanifest Onderwijs, dat afgelopen woensdag is opgesteld door verschillende jongerenbelangenorganisaties.

Het manifest is opgesteld door 23 organisaties, zoals de Landelijke Studentenvakbond, het Interstedelijk Studentenoverleg en verschillende studentenvakbonden en politieke jongerenorganisaties (PJO’s). De organisaties stippen een paar punten aan die de initiatiefnemers graag willen zien in het beroeps- en wetenschappelijk onderwijs. Enkele concrete doelen zijn het niet verder laten stijgen van het collegegeld, het beschikbaar stellen van de aanvullende beurs voor meer studenten en het beter financieel ondersteunen van gehandicapte studenten.

Met onder meer deze maatregelen wil de jongerencoalitie ervoor zorgen dat het onderwijs voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is en dat iedereen gelijke kansen heeft in het onderwijs. Het manifest moet dienen als een soort springplank om de punten aan te kunnen kaarten bij de partijcongressen van de politieke partijen. De PJO’s hebben tijdens aankomende Tweede Kamerverkiezingen inspraak op de plannen van de partijen. Hierdoor kan onderwijs nog nadrukkelijker op de politieke agenda worden gezet dan dat nu al wordt gedaan.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen