Home NieuwsNederland Landelijke studentenprotestmars door Utrecht

Landelijke studentenprotestmars door Utrecht

door Redactie

Tijdens de Internationale Dag van de Student aanstaande dinsdag vindt in Utrecht een landelijke studentendemonstratie plaats voor ‘vrij en emancipatoir’ onderwijs. Demonstranten zullen in een mars door het centrum van Utrecht lopen.

De Nieuwe Universiteit en University of Colour zijn de initiatiefnemers van de demonstratie. De actiegroepen organiseren de mars, omdat ze het Nederlandse universitaire curriculum ‘te wit, mannelijk en VS- of Euro-centrisch’ vinden, wat zou leiden tot ‘een vertekend beeld van de wereld en de maatschappij’. Om vijf uur ‘s middags uur zal de mars van het plein De Neude vertrekken om vervolgens een ronde door de binnenstad te maken. Utrecht is bewust gekozen als plaats voor de demonstratie, omdat de actiegroepen hiermee willen laten zien dat er niet alleen problemen zijn in Amsterdam, wat volgens hen vaak onterecht wordt gedacht.

De Nieuwe Universiteit zorgde begin dit jaar al voor opschudding in verschillende steden met hun strijd voor meer democratie op universiteiten. In Amsterdam werden bijvoorbeeld het Bunge– en Maagdenhuis bezet. Afgelopen week bezette De Nieuwe Universiteit weer een UvA-pand. De Nieuwe Universiteit wilde dit gebruiken als kantoor. Het gebouw werd deze ochtend echter al door de ME ontruimd.

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen