Home NieuwsNederland LSVb: ‘Brandveiligheid studentenhuizen ondermaats’

LSVb: ‘Brandveiligheid studentenhuizen ondermaats’

door Redactie

Uit onderzoek van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) blijkt dat er in veel studentenhuizen niet aan de minimale brandveiligheidseisen wordt voldaan. Het LSVb komt daarom met de campagne ‘Heet in Huis’. 

Een onderzoek van de LSVb onder 330 studentenhuizen wijst uit dat in veel gevallen niet aan de minimale brandveiligheidseisen wordt voldaan. Bij de helft van de studentenhuizen zou volgens de studie geen of onvoldoende brand- of rookmelders aanwezig zijn en bij iets minder dan de helft van de ondervraagde huizen waren het aantal brandblussers en andere blusmaterialen niet in orde. In maar liefst 80 procent van de huizen ontbrak daarnaast een vluchtplan. 

In de campagne ‘Heet in Huis’ wil de LSVb verhuurders en studenten bewust maken van het belang van brandveiligheid. De campagne bestaat uit een gameapp, een website en een tour langs verschillende studentensteden. De app is zowel voor android als apple te downloaden.

Ook in Nijmegen zullen in de week van 9 november in het kader van brandveiligheid in studentenhuizen allerlei activiteiten plaatsvinden. Deze worden georganiseerd door studentenvakbond AKKU. Op 12 november heeft AKKU tussen 12:00 en 14:45 voor het Linnaeusgebouw onder andere vuurspuwers geregeld en zal een nagemaakte huiskamer in de fik worden gezet.  

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen