Home NieuwsNederland LSVb komt met eigen regeerakkoord

LSVb komt met eigen regeerakkoord

door Redactie

Gezien het trage verloop van de kabinetsformatie brengt de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) vandaag hun eigen regeerakkoord voor het hoger onderwijs uit, met richtlijnen voor een toekomstige regering. 

In het regeerakkoord van de studentenvakbond worden voorstellen gedaan om geld vrij te maken voor investeringen in het hoger onderwijs. Het belangrijkste punt hierbij is, zoals te verwachten valt, het terugdraaien van het leenstelsel. Dit kan worden bekostigd door minder of zelfs helemaal geen geld te steken in de renovatie van het Tweede Kamergebouw en door de Belastingdienst niet te hervormen. Ook moet er minder geld naar ‘falende ict-projecten’ van de overheid, waar volgens de LSVb te veel geld naartoe gaat. Met de 2,3 miljard euro die door deze maatregelen vrijkomt kan de basisbeurs opnieuw worden ingevoerd, kunnen de kosten van het collegegeld omlaag en kan er bovendien meer worden geïnvesteerd in onderwijs en onderzoek.

De LSVb hoopt dat de Tweede Kamer hun ideeën over zal nemen. De vakbond is ervan overtuigd dat alle partijen zich hierin kunnen vinden, omdat het de hele overheid efficiënter maakt. Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren valt nog te bezien, maar de LSVb roept andere maatschappelijke organisaties op om hun voorbeeld te volgen en zo druk te zetten op de overheid.

Eerder gaf de LSVb in de afgelopen editie van ANS ook al het advies aan de toekomstige minister van Onderwijs om meer te investeren in het hoger onderwijs.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen