Home NieuwsNederland Actie tegen hindernissen op het studiepad

Actie tegen hindernissen op het studiepad

door Redactie

Studenten- en politieke jongerenorganisaties protesteren aanstaande woensdag in Den Haag tegen het leenstelsel met behulp van eenstormbaan.

Onder andere de Landelijke Studentenvakbond (LSVb), het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en de politieke jongerenpartijen van het CDA, Groenlinks en SP, hebben het protest op poten gezet. Ze demonstreren tegen het leenstelsel, om aan te geven hoe schadelijk het nieuwe financieringssysteem is. Ze leggen symbolisch een stormbaan en een rode loper neer om aandacht te vragen voor de toenemende kansenongelijkheid in het hoger onderwijs. Het pad met de rode loper staat voor studenten met hoogopgeleide rijke ouders. De hindernisbaan staat voor de overige studenten die steeds hogere drempels tegenkomen op hun studiepad.

Het protest is georganiseerd naar aanleiding van het debat in de Tweede Kamer over de gevolgen van het leenstelsel dat aanstaande woensdag plaats zal vinden. De actievoerders noemen het leenstelsel een privilegestelsel en willen dat de basisbeurs weer wordt ingevoerd. Omdat er in het licht van de aankomende verkiezingen wordt gewerkt aan nieuwe verkiezingsprogramma’s door de partijen, zien de studenten- en politieke jongerenorganisaties kansen voor verandering.

De actie start aanstaande woensdag om 12 uur in de middag, anderhalf uur voordat het debat over het leenstelsel begint. Waar de demonstratie in Den Haag plaats zal vinden is nog niet bekend.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen