Home NieuwsNederland LSVb opent meldpunt voor selectieprocedure numerus fixus

LSVb opent meldpunt voor selectieprocedure numerus fixus

door Redactie

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) start een meldpunt voor de nieuwe selectieprocedures van numerus fixusopleidingen. Bij het meldpunt kunnen studenten terecht met vragen en klachten over de procedure van hun selectieopleiding.

Het meldpunt is in het leven geroepen vanwege de afschaffing van de loting bij numerus fixusopleidingen vanaf het collegejaar 2017/2018. Vanaf volgend academisch jaar krijgen deze studies een nieuwe selectieprocedure. De universiteiten mogen op minimaal twee criteria selecteren, waarvan er een non-cognitief moet zijn. Hierdoor wordt een student niet alleen geselecteerd op basis van zijn cijfers, maar ook op bijvoorbeeld motivatie. De universiteiten bepalen echter zelf wat de selectiecriteria precies zijn. Daarnaast is de deadline van aanmelding voor de numerus fixusopleidingen vervroegd naar voor 15 januari 2017. Aan de Radboud Universiteit zullen volgend collegejaar vier opleidingen een numerus fixus hebben.

Door de komst van de nieuwe selectieprocedure kunnen er onduidelijkheden ontstaan onder de studenten. Daarom heeft de LSVb een meldpunt gestart waar je terecht kan voor vragen en klachten over de nieuwe selectie. Daarmee probeert de vakbond in kaart te brengen hoe het eerste jaar zonder loting bij de numerus fixusopleidingen loopt.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen