Home NieuwsNederland LSVb organiseert scriptieprijs

LSVb organiseert scriptieprijs

door Redactie

Voor het derde jaar op rij organiseert de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) een wedstrijd voor de beste scriptie. Hbo- en wo-studenten met een scriptie over het hoger onderwijs, kunnen hun bevindingen insturen om mee te dingen voor de titel ‘beste scriptie’.

Tekst:  Myrte Nowee

Aanleiding voor de wedstrijd is het feit dat ‘veel scripties uiteindelijk in een la van de scriptiebegeleider verdwijnen, terwijl er hele goede ideeën tussen zitten’, aldus de LSVb.

Ideeën krijgen podium
Het doel van de wedstrijd is dat deze ideeën meer aandacht krijgen en er mogelijk ook wat mee wordt gedaan. Dat lijkt tot nu toe succesvol te zijn. ‘We hebben de afgelopen jaren gezien dat de uitkomsten van verschillende scripties uit deze wedstrijd daadwerkelijk door de politiek zijn opgepakt’, vertelt Monty Aal, vicevoorzitter van de LSVb. ‘Zo zijn onderwerpen als stress onder studenten en de decentrale selectie nu meer onder de aandacht gekomen bij politici.’

De winnaar zal bekend worden gemaakt op 20 maart tijdens een Onderwijscafé in de Eerste Kamer in Den Haag. Verschillende politieke partijen, studentenorganisaties en professionals uit het vakgebied zullen daar aanwezig zijn om in debat te gaan over verschillende stellingen over het hoger onderwijs in Nederland. De winnaar van de scriptiewedstrijd van vorig jaar ontving een geldprijs en een iPad, uitgereikt door de minister van Onderwijs. Wat de prijs dit jaar precies inhoudt is nog niet bekend.

Inzendingen kunnen tot 20 december worden ingestuurd naar scriptieprijs@lsvb.nl

Klik hier voor meer informatie over de wedstrijd. 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter