Home NieuwsNederland Meer eerstejaars aan alle universiteiten

Meer eerstejaars aan alle universiteiten

door Redactie

De instroom van eerstejaars bachelorstudenten aan de universiteiten in Nederland is met acht procent gestegen. Bijna 52 duizend studenten vonden deze zomer de weg naar de universiteit. Dit blijkt uit voorlopige inschrijfcijfers van de Nederlandse universiteiten.

Een van de voornaamste redenen voor de stijging van het aantal eerstejaars bachelorstudenten is de hoge instroom vanaf het vwo en de forse stijging van internationale studenten. In totaal studeren er ongeveer 265 duizend mensen aan Nederlandse universiteiten. Dit betekent een stijging van 2,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Nog nooit stonden er zoveel studenten ingeschreven bij de universiteiten.

In alle universitaire sectoren is het aantal ingeschreven eerstejaars toegenomen ten opzichte van vorig collegejaar. De grootste groei was terug te vinden in de sector Liberal Arts & Sciences. Daar steeg het aantal eerstejaars studenten met 38 procent. In de sector Rechten is de groei het minst waarneembaar. Slecht twee procent meer studenten ten opzichte van vorig collegejaar vonden de zin om zichzelf in de wetboeken te duiken.

Eerder werd al bekend dat ook aan de RU zich meer eerstejaarsstudenten hadden aangemeld. 4574 studenten schreven zich in bij de RU, terwijl dat vorig collegejaar maar 4067 mensen waren. 21 procent van de huidige eerstejaars komt uit het buitenland. Vorig collegejaar kwam slechts 12 procent van alle nieuwe studenten aan de RU niet uit Nederland.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen