Home NieuwsNederland Meer persoonlijke ontwikkeling aan universiteiten

Meer persoonlijke ontwikkeling aan universiteiten

door Redactie

Studenten- en jongerenorganisaties komen met een manifest voor meer algemene vorming aan het hoger onderwijs, ook wel Bildung. Het manifest wordt vandaag aan de Tweede Kamer overhandigd.

Onder meer de Landelijke Studentenvakbond en het Interstedelijk Studenten Overleg komen met de oproep voor meer Bildung. Ze willen graag dat de persoonlijke ontwikkeling van de student centraal staat en niet het halen van goede cijfers. Het woord Bildung betekent vrij vertaald algemene vorming. In het manifest schrijven de organisaties dat het onderwijs zich meer moet inzetten voor individuele vorming. Niet alleen het verwerven van kennis is belangrijk, maar ook de volledige ontwikkeling van ieder op gebieden als ethiek en zelfkennis, menen de organisaties.

In het manifest komt ook naar voren dat er veel verbeterpunten zijn binnen het hoger onderwijs. De werkdruk van docenten is bijvoorbeeld te hoog, waardoor er weinig aandacht overblijft voor de student. Daarnaast zorgt het leenstelsel volgens de schrijvers van het manifest ervoor dat studenten sneller studeren in plaats van beter. Tot slot kan er nog worden gewerkt aan de informatievoorziening over je persoonlijke ontwikkeling naast de studie.

 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen