Home NieuwsNederland Met je klacht naar de digitale klaagmuur

Met je klacht naar de digitale klaagmuur

door Redactie

Studenten klagen steeds meer over het hoger onderwijs, maar weten niet waar ze hun klachten kwijt kunnen. Daarom komt het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO) met de website www.studierechten.com.

Het ISO heeft samen met het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) het initiatief genomen om een nieuw centraal platform te creëren waar studenten makkelijker hun klachten kwijt kunnen over het hoger onderwijs of over hun universiteit of hogeschool. Op de nieuwe website staat onder meer per onderwijsinstelling overzichtelijk aangegeven hoe je bijvoorbeeld aan informatie komt over de examencommissie aan de Radboud Universiteit. Met een simpele druk op de link spring je zo naar de webpagina van de RU, waar je uitleg krijgt over de Radboudiaanse examencommissie. Ook wordt er een overzicht gegeven van de algemene reglementen waarop een student zich kan beroepen.

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs staat achter het initatief van het ISO en het LSR. Zij onthulde afgelopen donderdag www.studierechten.com. Volgens Bussemaker zijn studenten mondig en zelfstandig genoeg om op te komen voor hun rechten, maar is vaak onduidelijk welke rechten ze precies hebben. De website biedt volgens de minister uitkomst.

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen