Home NieuwsNederland Middelmatige student mag geen master doen

Middelmatige student mag geen master doen

door Redactie

De Rotterdam School of Management maakte vandaag bekend dat alleen studenten met een gemiddelde van 7 of hoger voor hun bacheloropleiding nog worden toegelaten tot een master. Meerdere universiteiten overwegen eenzelfde soort maatregelen te nemen.

Voorheen moesten alle bachelorstudenten tenminste één mogelijkheid hebben om een master te volgen, ongeacht hun cijfers. Door een recente wijziging in de wet is dat niet meer nodig. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs denkt dat de uitval onder studenten daardoor vermindert en ze bovendien beter zullen kiezen. Een gevolg van de nieuwe maatregel is dat bachelorstudenten geweigerd kunnen worden voor een masteropleiding, omdat ze niet ‘goed genoeg zijn’. Wel is het zo dat alle studenten met een bachelordiploma op zak, ten minste bij één master in het land terecht moeten kunnen.

De Vereniging van Universiteiten (VSNU) staat positief tegenover de ontwikkeling. Op deze manier ontstaan er volgen hen excellentietrajecten en breed toegankelijke masters, waardoor studenten meer keuze hebben. de LSVb is daarentegen kritisch en gelooft dat de keuze van de student en toegankelijkheid van het onderwijs afneemt.

Martijn Gerittsen, woordvoerder van de Radboud Universiteit, laat weten dat er geen concrete plannen zijn op de RU om middelmatige studenten bij een master de deur te wijzen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen