Home NieuwsNederland Nieuw landelijk platform onderwijscommissies

Nieuw landelijk platform onderwijscommissies

door Redactie

De Inspectie van het Onderwijs lanceert samen met de Landelijke Studentenvakbond en het Interstedelijk Studentenoverleg een landelijk digitaal platform voor onderwijscommissies (OLC), genaamd opleidingscommissies.nl

Het platform heeft als doel dat het functioneren van de OLC’s aan de universiteit worden versterkt. Op 1 september volgend jaar treedt de Wet Versterking Bestuurskracht in werking, waarbij de rolopvatting van de OLC’s wordt vastgelegd. De taak van de commissie is het adviseren over de opleiding en de kwaliteit daarvan. Ook krijgen de commissies met deze wet meer rechten, zoals instemmingsrecht op verschillende delen van het onderwijsprogramma.

De nieuwe wet vergroot de noodzaak voor het goede functioneren van de OLC’s. Op dit moment gaat dit niet altijd even goed. Uit onderzoek van de Inspectie van het Onderwijs blijkt dat veel OLC’s voor dezelfde problemen oplossingen zoeken. Met een centraal platform als opleidingscommissies.nl kunnen de commissies hun ervaringen makkelijker delen om een bepaald probleem sneller op te lossen. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen