Home NieuwsNederland Nieuwe wetenschapstalentenwedstrijd

Nieuwe wetenschapstalentenwedstrijd

door Redactie

Het populair-wetenschappelijke tijdschrift New Scientist lanceert vandaag een wedstrijd voor wetenschapstalenten. Getalenteerde jonge wetenschappers uit België en Nederland maken hierbij kans op een prijs van 1500 euro.

´In Nederland en België barst het van het jong, wetenschappelijk talent. Onze prijs is in het leven geroepen om deze talenten extra aandacht te geven en het onderzoek van deze wetenschappers te stimuleren´ aldus, Jim Jansen hoofdredacteur van New Scientist. Universiteiten van Nederland konden hiervoor bollebozen aandragen. Van de vijftig nominaties heeft New Scientist vijfentwintig onderzoekers geselecteerd die kans maken op de hoofdprijs. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 1500 euro, een kennisboekenpakket en een beker. Vanaf vandaag is het mogelijk om op de kandidaten te stemmen. De keuze van het publiek weegt bij het oordeel even zwaar mee als de keuze van de jury, die hiervoor speciaal op touw is gezet.

De Radboud Universiteit heeft Teun Bousema, onderzoeker biomedische wetenschappen geselecteerd. Bousema promoveerde op onderzoek naar de effecten van malariamedicijnen en immuniteit op de verspreiding van malaria van mens naar mug. Hij onderzoekt een combinatie van middelen die menselijk bloed tijdelijk verandert in een dodelijke cocktail voor muggen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen