Home NieuwsNederland Nijmeegse studenten zijn bezige bijtjes

Nijmeegse studenten zijn bezige bijtjes

door Redactie

Uit de data van Magnet.me blijkt dat de Nijmeegse student bovengemiddeld veel activiteiten naast zijn studie doet. 

Magnet.me, een bedrijf dat studenten en werkgevers met elkaar in contact brengt, keek naar de cv’s van meer dan 45 duizend Nederlandse studenten om te bepalen hoeveel tijd ze besteden aan nuttige bezigheden waarmee ze vaardigheden en ervaring opdoen. Activiteiten die vaak voorkwamen waren vrijwilligerswerk en bestuurswerkzaamheden. Netflix kijken en bier drinken vallen volgens de website helaas niet onder nuttige bezigheden. De studenten aan de RU staan met 7,1 maanden aan nevenactiviteiten alleen onder Universiteit Twente en Maastricht University. Onderaan de lijst staan de studenten van de Vrije Universiteit, de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam.

Extracurricular graph 1Dat de universteiten in Amsterdam en Utrecht zo ver onder het gemiddelde liggen zou volgens Maarten Karremans van Magnet.me verklaard kunnen worden door financiële redenen. Omdat het studentenleven in deze steden relatief duurder is, zou het studenten af kunnen schrikken van extra activiteiten naast hun studie. Waarom zijn die nevenactiviteiten zo belangrijk? Karremans legt uit dat werkgevers veel waarde hechten aan dit soort werkzaamheden op een cv. Potentiële werkgevers vinden behaalde cijfers een stuk minder belangrijk dan stages, bijbanen en nevenactiviteiten. 

Dat de Nijmeegse studenten boven het landelijk gemiddelde presteren in nevenactiviteiten, is natuurlijk goed nieuws. Toch is het de vraag hoeveel tijd studenten overhouden voor extracurriculaire bezigheden met de komst van het leenstelsel en de dreigende verhoging van het BSA. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen